Sıkça Sorulan Sorular

  • Neden Tarsus Üniversitesini tercih etmeliyim?

Tarsus Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen güçlü ve dinamik bir gelişim göstererek kısa sürede başarısından söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir. Teori ve uygulamaya dayalı zengin öğrenim deneyimi, dinamik ve güçlü akademik kadrosu ve kişisel gelişime yönelik seçmeli dersler ile Üniversitemiz sizlere özgün ve yetkin bir eğitim imkânı sağlayacaktır. Başka bir deyişle Üniversitemiz, nitelikli eğitim, özgün ve ileri araştırma ile insanlığın gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan, saygın bir işbirliği içinde toplum yararına hizmet üreten, yenilikçi, değer katan ve gelişim odaklı bir üniversitedir.

  • Bilgi ve İletişim Ofisi’nin çalışma alanları nelerdir?

Bilgi ve İletişim Ofisi; üniversitemizin sosyal medya hesaplarının yönetimi, haber içeriklerinin üretilmesi, görsel tasarım uygulamaları, misafirlerimizin temsil ve ağırlama süreçlerinin yönetimi, fotoğraf - video çekimleri ve yayınlanması, üniversitemiz ile ilintili sosyal medya hesaplarının takibi, basın ve dijital medya takibi, üniversitemiz kurumsal kimliğinin inşa süreci gibi düşünsel ve operasyonel süreçlerin yönetimini üstlenmektedir.

  • Üniversitede Öğrenci Kulüpleri bulunmakta mıdır?

Üniversitemiz bünyesinde kurulan ve bütün öğrencilere hitap eden öğrenci kulüplerimiz ve öğrenci topluluklarımız bulunmaktadır. Öğrencilerimizce herhangi bir kulüp kurulması istemi halinde bir öğretim üyesi söz konusu kulüp için danışman olarak görevlendirilmektedir. Öğrenci Kulüpleri için daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın internet sayfasına (http://sks.tarsus.edu.tr/) girerek “Öğrenci Toplulukları” kısmını ziyaret edebilirsiniz.

  • Üniversitemizde düzenlenen etkinliklere ait fotoğraf çekimi taleplerimizi nasıl yapabiliriz?

Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen her türlü etkinliğe ait fotoğraf çekimi için Bilgi İletişim Ofisi ile yüz yüze ve bio@tarsus.edu.tr aracılığı ile 7 gün öncesinden iletişime geçilerek koordinasyon sağlayabilirsiniz.

  • Afiş, baskı, tasarım taleplerimizi nasıl yapabiliriz?

Üniversitemiz etkinliklerinin konu edildiği tasarım taleplerinizi bio@tarsus.edu.tr aracılığı ile 7 gün öncesinden iletişime geçilerek koordinasyon sağlayabilirsiniz.

  • Öğrenci Kulüpleri etkinlikleri için Bilgi ve İletişim Ofisi tarafından destek alabilir miyiz?

Öğrenci kulüplerinin yöneticisi pozisyonunda bulunan danışman Akademisyenlerimiz tarafından Bilgi ve İletişim Ofisi ile iletişime geçilerek ofisin çalışma uygunluğuna göre etkinliklere destek sağlanabilmektedir.

  • Bilgi ve İletişim Ofisinde staj ve kısmi zamanlı çalışma imkânımız var mıdır?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından her yıl organize edilen Staj Seferberliği kapsamında Tarsus Üniversitesi Kariyer ve Mezun Ofisi ile koordine olarak ofisimizde staj imkânı elde edebilirsiniz. Her yıl eğitim-öğretim dönemi başlangıcında duyurusu yapılan kısmi zamanlı öğrenci ilanları takip edilerek uygun pozisyonlara başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

  • Üniversitemiz için fayda sağlayacağına inandığım fikirlerim var sizlere nasıl ulaşabilirim?

Üniversitemizin tüm kadrolarının öğrencilerimize yaklaşımı “burada odak sensin” düşüncesi ile hareket etmektir. Bu yaklaşımdan hareketle günün her saati ofisimizi ziyaret edebilir, kahvemizi yudumlarken düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Sadece kahve içmek isterseniz de kapımız her zaman açık, bekleriz…

  • Tarsus’a ulaşım imkânları nelerdir?

Tarsus kentinin jeopolitik bir önemi bulunmakta olup, gerek havaalanına gerekse de Mersin ve Adana il merkezlerine yarım saat mesafededir. Havaalanından Havaş Servisleri ile Mersin ve Adana’dan da hızlı tren ile kısa sürede kent merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Tarsus, Adana ve Mersin il merkezlerine eşit mesafede bulunan bir yerleşim yeri olup, bu kentleri birbirine bağlayan normal karayolu, otoyol ve hızlı tren ulaşımı ile erişilebilirliği yüksek olan bir kenttir.

  • Üniversitemiz merkez kampüsüne ulaşımı nasıl sağlayabilirim ?

Üniversitemiz Mersin-Adana otobanının kuzeyinde yer almakta olup, bu kentlerden karayolu, otoyol ve hızlı tren ile erişim sağlanacak kolay bir mevkidedir. Söz konusu ulaşım olanakları ile Tarsus’a gelindikten sonra yolcu taşıma kapasitesi yüksek olan Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile Üniversitemize kolaylıkla ulaşım sağlanabilecektir. Söz konusu toplu ulaşım araçlarının sefer sıklıkları zaman içerisinde artırılmış olup ulaşım noktasında öğrencilerimiz herhangi bir sorunla karşılaşmayacaktır.

  • Sosyal ve Kültürel olarak kişisel gelişimime Tarsus’un katkısı ne olacaktır?

Tarsus; coğrafi konum avantajı, 54 ilden fazla nüfusu, yapımı devam etmekte olan Çukurova Bölgesel Havalimanına yakınlığı, tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan kadim bir kenttir. Özellikle 54 ilden fazla bir nüfusa sahip olması, kentin sosyal ve kültürel olarak gelişmesini de sağlamıştır. Kentte çeşitli kurum ve kuruluşların düzenledikleri opera, tiyatro, konser gibi çokça kültürel ve sosyal organizasyonlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Mersin ve Adana il merkezlerine olan yakınlığı, toplamda 4 milyon nüfusa sahip olan bu iki kentin tüm sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklarından da istifade etmenize imkân sağlayacaktır. Nitekim her iki kentte Portakal Çiçeği, Limon Çiçeği, Turunçgiller, Milyonfest, Şaymana gibi festivaller yapılmakta, birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir. Kentte bulunan alışveriş merkezi, öğrencilerin alışveriş ve yemek ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet sunmaktadır. Ayrıca kentimizin denize ve yaylalara olan mesafesinin de çok kısa olması nedeniyle aynı anda dört mevsimi yaşama imkânına sahip olacaksınız.

  • Tarsus’ta kiralar ve hayat şartları nasıldır ?

Tarsus gerek coğrafî konumu gerekse de iklimi ile oldukça yaşanılabilir bir şehirdir. Bu avantajlar yaşam koşullarını kolaylaştırmakla birlikte ekonomik açıdan da kenti daha avantajlı hale getirmektedir. Kiralar makul bir seviyede olup tarımın ve ulaşımın gelişmesine bağlı olarak yaşam için gerekli zorunlu giderlerin ekonomik değeri diğer kentlere nazaran oldukça düşüktür.